Under torsdagskvällen höll ÅFF ett extra årsmöte. Och det skulle inte bli några större överraskningar eller sensationer. Enda punkten på dagordningen var att fatta beslut om den planerade budgeten för verksamheten 2018 - som gick igenom utan mothugg.

– Ett extra årsmöte blir oftast förknippat med panik. Men enda anledningen till att vi väljer det här alternativet är egentligen för att demokratisera föreningen. Normalt sett görs budgeten i februari eller mars och då är det ofta för sent för medlemmarna att kunna påverka. Så den här lösningen kändes suverän, säger ordföranden Muharrem Demirok.

Budgeten är dock inte slutgiltig och Demirok berättar att det kommer tillkomma vissa förändringar vid det riktiga årsmötet efter årsskiftet.

Artikelbild

| Nöjd. Demirok lämnade årsmötet belåten.

– Det handlar troligen om väldigt små justeringar när vi vet exakt hur spelar- och marknadsavtalen ser ut.

För ÅFF innebär den nya budgeteringen i vilket fall stora förändringar jämfört med tidigare år då omsättningen halveras från 20 miljoner kronor till 10 samtidigt som personalkostnaderna, inklusive spelarlöner, minskar drastiskt.

– Vi har tittat och jämfört med andra division 1-klubbar och då ligger vi på samma nivå. Det är en stor del i hela föreningens omstrukturering som vi hoppas ha helt klar till 2020, säger Demirok.

Förra året blev det en rejäl felbudgetering som sedan satte er i en dålig sits. Är ni mer säkra den här gången?

– En budget är en bästa kvalificerad gissning så helt säker kan du inte vara. Vi har suttit ner under lång tid och skillnaden i år är att vi har satt upp tydligare ramar för kostnadsdelen. Intäkterna kan fluktuera men kostnaderna måste vi ha full koll på.