– Vi får hålla tummarna, säger Muharrem Demirok, ordförande i ÅFF.

– Bara att hoppas att förbundet tänker till, säger Tuncay Yüksel, dito i City.

ÅFF åker ur superettan, medan City tar steget upp från division 2. Det öppnar för heta och prestigeladdade derbyn mellan östgötaklubbarna – men nu finns risken att ena laget placeras i söderettan och det andra i norrserien. Det är, om uttrycket ursäktas i sammanhanget, ett gränsfall och ett första förslag kommer att presenteras och skickas till klubbarna i slutet av veckan.

Enligt uppgifter från förbundet tas inte enbart hänsyn till geografiska läget utan det tittas även på resvägar och liknande. Men faktum kvarstår att en del talar för att ÅFF och City placeras i olika serier. Helt klart är också att båda klubbarna vill undvika att hamna i norr där lagen kommer från Stockholm, Mälardalen och Närke – men också från Västerbotten.

Två långresor till Umeå och en till Skellefteå riskerar att göra stora hål i plånboken. Dessutom innehåller södergruppen något fler klassiska lag som Mjällby och Ljungskile.

– Vi har också förstått att Östergötland är ett gränsland, men hoppas verkligen inte att de delar länet i två. Främst vill vi undvika norra serien. Vi får hålla tummarna för att gränsen dras så att vi kan få lokalderbyn, säger Muharrem Demirok.

Har ni gjort några påstötningar?

– Nej, jag vet inte vad det skulle tjäna till.

Linköping City har själva tittat på läget och inser att nykomlingen mot sin vilja kan placeras i norr.

– Det vore otroligt tråkigt om vi och ÅFF hamnade i olika serier. Ekonomiskt skulle det också betyda mycket och vara en stor missräkning att inte få några derbyn med mycket publik, säger Tuncay Yüksel.