– Vi har väntat så länge på det här. Till slut krigar vi oss till tre poäng. Vi känner kärlek och glädje till varandra här efteråt och nu har vi jättemånga möjligheter, säger Sleipners tränare Simon Dogan efter 3–2 (2–1) mot Motala AIF på Idrottsparken i Motala.

Med poängskillnaden 17–1 mellan lagen och med den trend som fanns i både Maif och Sleipner så var hemmalaget storfavorit till segern.

Men det här var en match där desperation och motivation vann och den fanns hos Norrköpingslaget.

– Vi är otroligt besvikna med de här siffrorna. Vi är ledsna och besvikna hela gruppen, ville ju ha en seger med oss, säger Maifs tränare Pierre "Brassen" Walfridsson.

Maif hade inte förlorat en enda match i Motala i år, vare sig på försäsong eller i serien. Men nu kom bottennappet.

– Vi kan inte skylla ifrån oss. Varje individ måste ta tag i det och vi lät matchen glida oss ur händerna, säger Pierre Walfridsson.

Sleipner ändrade en del efter 0–1-förlusten mot AFK Linköping senast och det, tillsammans med spelarnas vilja och inställning, gav utdelning.

– Vi är bättre än Motala både spelmässigt och energimässigt. Vi får dessutom extra energi av de mål vi gör. Sedan krigar vi på slutet, säger Simon Dogan, som ville berömma hela backlinjen, plus kämpen Marcus Kemppainen som med sin "finska sisu" var matchens bästa spelare.

Sleipner spelar nu närmast borta mot jumbon Eskilstuna City på lördag, en riktig ångestmatch i botten, medan Maif åker till Norrköping för nytt östgötaderby mot Sylvia på måndag.

Artikelbild

| Förlusten mot Sleipner hemma var ett bakslag. Nu går Motala AIF vidare, minst en match till blir det med tränarduon Bo Johansson och Pierre Walfridsson.

För Sleipner finns förnyat hopp om att klara det här, medan Maif mer kan kalla sig mittenlag än topplag efter den oväntade derbyförlusten. Maifspelarna har revansch att utkräva på sig själva.

Målen: 1–0 (10) Valon Silka, 1–1 (12) Vinicius Gil, 1–2 (34) Timmy Österling, 1–3 (67) Patrick Ayala, 2–3 (72) Eldin Lugonja.

Utvisningar: Vinicius Gil, Sleipner, och Elmer Civgin, Maif, båda för två gula kort.

Publik: 294.