LFC-mittfältaren pustade ut efter 3–0-segern på Linköping arena. Tidigare under dagen kom beskedet att ett nytt landslagsavtal till slut är på plats för fotbollsdamerna. Därmed är också hotet om en bojkott av fotbollsgalan avvärjt.

Parterna har enats om ett avtal som sträcker sig till och med 2020.

– Nu har jag bara haft fokus på den här matchen, men det känns bra och viktigt att få det klart innan landslagslägret nästa vecka. Skönt att det är klart och nu blir det roligare att gå på galan och fira framgångarna, sa Kosovare Asllani.

Har ni landslagsspelare haft mycket kontakt under de senaste dagarna?

– Ja, det har varit en hel del.

Vad säger du om avtalet?

– Siffrorna har jag inte hunnit få riktig koll på än, men de säger att det är helt okej och då får vi lita på det. Klart att det inte är i nivå med herrarna, men det är i alla fall bättre än 250 spänn om dagen. Förhoppningsvis.

Efter matchen i Prag var Asllani mycket kritisk till Spartas fysiska spel och hon var även inblandad i en del tuffa dueller på Linköping arena.

– Det känns som jag knappt har några hälsenor kvar, för de sparkade på mig så jävla mycket. De skulle väl ha haft. . . äh, vad ska man säga? Nu är i alla fall de ute och vi slipper möta dem fler gånger, sa hon.

Vilka vill du möta nu?

– Ingen aning. Vi får se vad det blir. När är lottningen förresten?

24 november.

– Okej. Det är bara bra lag kvar. Vi kanske kan ta det andra Praglaget. Nu tappar vi ju (Claudia) Neto och kanske några till, men jag hoppas att vi kan behålla större delen av laget och att klubben kan spetsa till truppen ännu mer så att vi verkligen kan vara med och slåss om de stora matcherna i Champions league. Det är de matcherna som man vill spela.