– Jättekul att vara tillbaka. Ska bli spännande att vara med och påverka fullt ut. Det finns ett långsiktigt tänk i föreningen, säger Hallingström.

– Jag tror att vi båda blev något överrumplade när frågan kom och funderade på om vi har det som krävs. Men nu känns det bara bra och som att det har sjunkit in, säger Hydén.

Under många år var Daniel Hallingström och Pontus Hydén (som då hette Karlsson) stora profiler som spelare på Kopparvallen. Nu kommer de tillbaka till klubben – för att som tränare lyfta ÅFF efter degraderingen från superettan.

Artikelbild

Corren avslöjade planerna tidigare under fredagen och några timmar senare bekräftades uppgifterna. Duon var under förra säsongen verksam i Grebo i division 3, men tar nu några kliv uppåt i seriesystemet och får delat huvudansvar på Kopparvallen. Därmed ersätter de Andreas Thomsson, som tog över som tränare när Roar Hansen fick lämna under den gångna säsongen.

– Det är klart att det finns ett tufft jobb att göra, till att börja med med att bygga upp en stark trupp. Men jag vet att det finns en del spelare på marknaden som är tillgängliga och intresserade, säger Daniel Hallingström, som gjort över 500 matcher i ÅFF-tröjan.

– Vi har båda mycket erfarenhet av spel på minst den här nivån, men är förhållandevis unga och har inte så mycket erfarenhet som tränare. Men vi har landat i beslutet och känner oss trygga, säger Pontus Hydén, som i sin tur har en bakgrund både som spelare och ledare i klubben och de senaste åren jobbat som instruktör på fotbollsgymnasiet.

Efter ett antal svajiga år – både sportsligt och ekonomiskt – vill ÅFF satsa på att hitta tillbaka till där klubben var tidigare, med mer av klubbkänsla och själ och hjärta. Som en del i den satsningen återvänder nya tränarduon som, för att citera Hydén, "är mer eller mindre födda och uppväxta på Kopparvallen".

Under säsongen i Grebo var Hallingström spelande tränare, men så är inte tanken att det ska vara den här gången.

– Jag kommer säkert att vara delaktig på planen på träningarna om det saknas folk eller så. Jag tror att du kan ha nytta av det i ditt ledarskap. Men det är mer i mån av plats, säger han.

Just nu har spelarna semester och nya tränarna blåser inte i pipan förrän i december.

– Vi hade en fantastiskt kul säsong i Grebo, så det är klart att det känns i hjärtat att lämna där. Men det har verkligen varit full förståelse därifrån. Vi har redan börjat att diskutera och jag är säker på att vi kan hitta ett bra samarbete där vi har nytta av varandra, säger Pontus Hydén.

Intresse har även funnits för en annan före detta ÅFF-are, Thomas Olsson som efter den aktiva karriären jobbat som ungdomstränare i IFK Göteborg. Enligt uppgift tackade han dock tidigt nej.