ÖFF:s tävlingskommitté tog beslutet efter att Dulqad vägrat spela vidare matchen mot Slätmon i början på september.

– Att så att säga ta lagen i egna händer och gå av planen mitt under match ser vi mycket allvarligt på. Man får helt enkelt inte bete sig så, säger Tjonne Andersson.

Laget har varit inblandat i en del incidenter tidigare. Tog ni med det i beslutet?

– Nej, vi försöker vara så professionella som möjligt och hålla isär varje ärende, säger Tjonne Andersson.

Att lag drar sig ur serien mitt under säsongen händer lite då och då, men att ÖFF:s tävlingskommitté beslutar om uteslutning är ytterst ovanligt. Dessutom får Dulqad en saftig straffavgift på 15 000 kr. Maxbeloppet är 25 000 kronor.

– 15 000 är ett belopp vi har diskuterat oss fram till. Det är de högsta böterna jag varit med om, säger Tjonne Andersson.

Dulqad har nu två veckor på sig att överklaga beslutet till ÖFF:s styrelse. En överklagan är också att vänta, meddelar Dulqads Issak Mohamed Mooge:

– Vi är såklart inte nöjda med beslutet och kommer att överklaga, senast under torsdagen, säger Issak Mohamed Mooge.

Dulqad lämnade walk over i helgens match mot Björsäter, trots att ÖFF:s beslut inte hunnit komma då och det var fritt fram för laget att spela. Issak Mohamed Mooge säger att han var rädd för att samma sak som hände mot Slätmon skulle upprepas.

– Den här veckan har tränarna och övriga ledarna pratat med spelarna, vi vill förbättra oss. Inte bara idag utan för framtiden, säger Issak Mohamed Mooge.

Lagets målsättning är fortfarande att spela de två matcher som återstår av säsongen, där ett Skäggetorpsderby mot FC Orten står först på schemat. ÖFF:s kanslichef Thomas Kölnäs kan inte säga hur lång tid en överklagan tar att behandla, men konstaterar:

– Vi tar tag i ärendet direkt när allt är klart, bland annat måste Dulqad betala en protestavgift på 1 000 kronor. Sedan måste alla förtroende valda sätta sig in i ärendet och berörda parter ska höras.

LÄS MER: Så var den stökiga matchen i division VI.