Efter helgens derbyseger mot Motala AIF (1–0) skiljer det sex poäng ned till tvåan Sleipner med fem omgångar kvar att spela. City har tre av matcherna på hemmaplan och möter antingen lag från mittenskiktet eller de nedre delarna av tabellen. Med andra ord är det drömläge att för första gången på mycket länge få upp ett herrlag från Linköping i division 1.

– Det är många glada miner och många som vill prata om laget och att vi kommer gå upp. Det är såklart jättekul, men jag tänker inte ta ut något i förskott. Vi ska vara hundra procent klara innan vi lyfter armarna och jublar, säger Tuncay Yuksel.

Ordföranden har varit noga med att inte tänka för mycket på vad som händer nästa säsong, men erkänner att klubbens marknadssida börjat skissa på vad division 1-spel skulle innebära.

Artikelbild

| City mot division 1.

– Vi känner oss trygga med Melke (Alan, managern) och den sportsliga biten. Den stora frågan är hur kommunen och näringslivet skulle reagera om vi tar klivet upp. Jag har hittills haft svårt att övertyga företagen om att vår satsning är på riktigt, vilket jag kan förstå med tanke på alla försök som gjorts i Linköping, säger Tuncay Yuksel.

Division 1 är en klart dyrare serie att spela i, framför allt om det blir spel i den norra serien där resekostnaderna skenar iväg. Tuncay Yuksel räknar också med att spelarbudgeten ökar med cirka 30 procent.

– I helgen var det mycket folk och flera företag på plats. Då kände man att "det kan bli något av det här". Det känns som det är vårt år, säger han.

City har hittills under säsongen visat på en helt annan stabilitet än tidigare år. Det menar Tuncay Yuksel beror mycket på managern Melke Alan.

– Han har infört en helt annan organisation i truppen. Vi har gett honom full frihet att skapa laget och det visade sig vara rätt. Vi har dessutom haft en helt annan bredd i truppen i år jämfört med tidigare.