Häromdagen bekräftade Andreas Thomsson att han lämnar jobbet som akademichef i Åtvidabergs FF.Anledning: han och klubben är inte överens om hur mycket resurser som ska läggas på akademin.

– Det är mycket snack om att akademin är viktig, men det är lite action. Med de förutsättningarna som skulle ha givits oss känner jag att jag inte hade kunnat göra ett så bra jobb som jag vill. Klubben vill spara in på akademin för mycket, säger Thomsson.

Muharrem Demirok säger:

– Vi har inte råd att ha en så stor akademiverksamhet som inte heller genererat de intäkter som vi hade hoppats på. Den har varit väldigt dyr för oss och vi måste rätta munnen efter matsäcken.

Klubben är överens med Bildningscentrum Facetten om ett ökat samarbete vad gäller driften av akademin. Tanken är också att fördela chefsjobbet på fler och andra personer som på olika sätt redan är inblandade i verksamheten.

Demirok säger sig inte vara orolig över att det ska bli en kvalitetssänkning.

– Både vi och kommunen är måna om att det goda ryktet ska finnas kvar. Vi hoppas och tror att vi gemensamt kan hitta större synergieffekter. Vi ska ha en fortsatt bred och bra akademiverksamhet. Något annat finns inte, säger han.

Efter turbulensen och degraderingen från superettan väntar en helt annan ekonomisk verklighet för ÅFF i division 1. Klubben kommer också att gå in i säsongen med negativt eget kapital.

– Överhuvudtaget är våra overheadkostnader alldeles för höga och måste sänkas. Annars överlever vi inte som förening, säger Muharrem Demirok.