– Vi har alltid haft bra tränare och alltid haft bra lag. Vi har kul ihop, bra gemenskap, säger Blomdahl inför division 4-premiären.

På Brinken fick Oliver sin första kontakt med fotbollen, i IFK:s lek Bollibompa. Men redan som åttaåring gick han till Boren då han följde med kompisen Måns Lindman.

Sedan blev Blomdahl en del av det 00-lag som firat stora triumfer i Boren, både i futsal-SM, Gothia cup och i vanligt seriespel.

Artikelbild

| SERIEPREMIÄR. Oliver Blomdahl är en av de unga spelarna som nu tar plats på allvar i Borens A-lag. På söndag startar fyran med hemmamatch mot Mjölby AI.

Jonatan Gren och Khaled Qasem gick till IFK Norrköping när gymnasiet drog i gång och Oliver Blomdahl var på gång också till storklubbars akademier, men till slut valde han att stanna hemma. Även i Motala och fotbollsprofilen på Platen, med flera extraträningar i veckan, går det att utvecklas.

– Fotbollen är prio ett, det viktigaste jag har. Jag vill komma så långt som möjligt, säger 16-åringen.

Nu är han en av ett tiotal 00-spelare som kliver upp i Borens seniortrupp på allvar. Oliver var en av de som A-lagsdebuterade redan i trean i fjol. Han är innermittfältare.

– Svårt att beskriva sig själv, men jag har väl bra speluppfattning och bra vänster, är teknisk och jobbar. Men min högerfot kan jag förbättra, den hänger inte med, säger han.

Artikelbild

| GENERATIONSMÖTE. En av de unga i Borens A-lag, Oliver Blomdahl, träffar en av de största i klubbens historia, Åke "Mante" Wallin, i klubblokalen på Borens IP.

Vad är lagets styrka?

– Vi har en stark trupp med bra bredd. Alla vill mycket och är sugna på att dra i gång. Med gemenskap och jobb för varandra kan vi närma oss trean igen.

Vad tror du om André Rakos intåg i laget?

– Han är en fantastisk fotbollsspelare. Hoppas att han kan bidra med mycket.

Under tidningens intervju får Oliver Blomdahl träffa Borens störste, Åke "Mante" Wallin, som är förbi klubblokalen i ett ärende.

De hälsar på varandra och Wallin tror att i år blir det ett mellanår för Boren. Men samtidigt är Wallin imponerad av 00-generationen.

– Ett kanongäng, jag såg dem ett par matcher i fjol, säger "Mante".

Boren slog Rimforsa i genrepet med 6–1 och har också slagit premiärmotståndaren Mjölby AI med 3–0 i cupen på försäsongen.

Det finns bra spelare i Borenlaget, som mittbacken Markus Andersson och nye Arvid Walan från Hjulsbro som går in på mittfältet.

– Det är bra för laget att få in någon helt utifrån, säger huvudtränaren Andreas Johansson.

Tränaren tror också mycket på unge Oliver Blomdahl.

– En enorm karaktär med jättepotential, säger Andreas Johansson.

Premiären, division 4 västra, torsdag 20 april: Boxholm–Hemgårdarnas BK United. Fredag 21/4: Mjölby Turabdin–Mantorp. Söndag 23 april: Wreta Kloster–Rimforsa, Boren–Mjölby AI, Malmslätts AIK–LSW. Måndag 24 april: Vadstena GIF–Derby.