Sex segrar och bara en förlust på åtta matcher. Motala AIF har onekligen haft en försäsong som lovar gott inför seriestarten mot Haninge om tre veckor.

– Det finns inte mycket att klaga på. Men som jag brukar säga så gjorde vi en jättefin försäsong även i fjol. Det gäller att få det med sig in i seriespelet när det står poäng på spel. Men vi har hittat en väg som vi vill fortsätta på, säger Maif-tränaren Tony Andersson som på söndagen fick se spelarna fortsätta längs den vägen när de på söndagen besegrade Västeråslaget Skiljebo.

– Vi gör en jättefin match. Vi möter ett bra lag. Spelskickligt, men det visste vi om. Så vi får kriga i 90 minuter för att freda vårt mål. Sen har vi ett fantastiskt omställningsspel så de har mest boll men vi har flest målchanser, säger Andersson som under den första halvleken fick se det omställningsspelet ge utdelning tre gånger om. Först genom Johannes Ehn och därefter var det Fabrice Junus och Adam Larsson som agerade avslutare.

– Vi var väldigt effektiva i första halvlek. Totalt skapar vi åtta-nio bra målchanser och hänger dit tre av dem. Det är ett bra facit. I första skapade Skiljebo inte så mycket men i andra blir de lite farligare. Då får vi kriga än hårdare för att freda vårt mål. Men vi följer vår gameplan alldeles utmärkt, säger Andersson som med dryga tio minuter kvar gav amerikanske provspelaren Martin Williams chansen att visa upp sig.

– Han är en helt ok spelare. Det är tuff konkurrens om de positioner han helst vill spela på men han gör det bra, kommenterar Andersson hans inhopp.