VGIF började matchen bäst i Göteborg och hade press på Jitex de första tio minuterna. Sedan tog Göteborgslaget över matchen. I mitten av den första halvleken fick Jitex en frispark som de förvaltade och tog ledningen i matchen. VGIF vaknade till liv igen och tog över matchen, i slutet av den första halvleken kom Alva Nygren runt på kanten och spelade in bollen till Lisa Pålsson som lurade sin försvarare och kvitterade till 1–1.

Efter halvtid fortsatte Vadstena att spela bra och var nära att ta ledningen i matchen. Jitex gjorde ett byte i mitten av andra halvlek och det fick effekt. I den 70:e minuten tog de ledningen med 2–1 efter att inbytta Ema Paljevic kommit runt på kanten.

– Vi spelade riktigt bra i andra halvlek och hade dem rejält i gungning. Hade vi bara fått in ett mål hade vi nog vunnit idag, sa Bjurbäck.

VGIF gick för en kvittering och flyttade upp laget högt upp i banan. När det var två minuter kvar av matchen kontrade Ema Paljevic in slutresultatet i matchen, 3–1.

– Åter igen spelade vi riktigt bra och vi gjorde en fin prestation idag, det är små marginaler i fotboll. Det var flera spelare som höjde sig en nivå, bland annat Felicia Rohlén och Emmelie Ljungberg.