Det var i maj månad förra året som Hallingström klev in i Grebo efter flera säsonger i ÅFF-tröjan.

– Jag var inte sugen på att träna sju dagar i veckan. Jag ville ha lediga helger och ta min familj i första hand. Grebo blev ett naturligt val eftersom jag känner många av spelarna och ledarna sedan tidigare. Det var en riktig utmaning att kliva ner i nivå för mig när det gäller att ge avkall på alla krav jag haft både på mig själv och andra sedan tidigare. Men det var bara att försöka hitta ett positivt tänk, säger Hallingström.

Det blev en bra säsong för Grebo med avancemang till division 3.

– Vi hade en toppensäsong där vi spelade med mycket glädje. Det var en bra kombination av spelare som tidigare spelat på en högre nivå tillsammans med yngre som var på väg uppåt.

Efter uppflyttningen fick Hallingström tillsammans med Pontus Hydén frågan om att ta över som tränare.

– Jag och Hydén har samma tänk när det gäller fotboll. Jag har egentligen inte haft några ambitioner om att bli tränare. Men när jag ändå hade tänkt fortsätta spela blev det en bra lösning att ha mig som spelande tränare. Jag har nämligen gått in och hållit i lite träningar för laget tidigare också.

Det har gått bra för Grebo hittills under försäsongen och i skrivande stund är laget vidare i Danske Bank cup.

– Vi har vunnit alla matcher hittills, men vissa lag är det svårt att mäta sig mot. Det bästa laget vi mött i cupen är Studenterna som vi till och med förlorade mot förra året i division 4. Det var vår absolut bästa match vi spelat under cupen och den här gången tog vi ju hem segern. Men laget som blir vår riktiga värdemätare är Linköping City som vi möter i en träningsmatch (onsdag 29 mars). Där gäller det att spela en bra defensiv och ha ett mer taktiskt tänkande. Mot lag från lägre divisioner kan vi ha en tydligare offensiv balans, säger Hallingström.

Nu väntar en historisk säsong för Grebo i division 3. Men målsättningarna för laget är inte satta ännu.

– Vi har inte satt någon målsättning för säsongen ännu, varken i cupen eller serien. Vi kommer prata i de termerna längre fram, just nu är det fokus på bra träningar och få spelarna att förstå vårt tänk. Glädje och kvalité är våra ledord.