Fyra lag som spelade i division 3 så sent som förra säsongen. Gott om både profiler och unga talanger i de tre lokala lagen. Jag ser på förhand årets division 4 på herrsidan som mer spännande och intressant än på länge.

Jag har inte sett något av lagen på försäsongen, då har jag mer fokuserat på våra bästa lag Maifs herrar och VGIF:s damer, men när man hör snacket från arenorna går det inte annat än att bli nyfiken och förväntansfull.

I LSW finns hockeyprofilen Anton Blomberg som beskrivs av sin tränare Pierre Walfridsson som att han skulle platsa i Maif vilken dag som helst om han satsade en stund på fotbollen om nu hockeykarriären gått i stå.

Artikelbild

I Boren finns André Rako som efter uppslitande konflikter i både Maif och LSW nu ändå tagits om hand av Boren och vi vet ju att en koncentrerad och skadefri André är så bra att han springer åttor runt division 4-backar när han är så bra som han kan.

I VGIF finns det också spets och kvalitet, som Felix Manfredson som är en oslipad diamant. En spelare med både målkänsla och spelsinne och som kan göra väldigt mycket med rätt inställning och rätt fokus på fotbollen. VGIF tror jag kan få nytta av Mattias Filipanics också, jag vet ju vad han uträttade i både Maif och Real Boren förr i tiden.

Förutom namn kommer det också upp unga generationer på alla håll. VGIF har egna ungdomar som pockar på och i LSW kommer 99:or från Maif och i Boren ett flertal vassa 00:or. Nu gäller det att ge de unga chansen, men också få de unga att förstå att A-lagsfotboll spelar man inte utan vidare, utan att det kan krävas lite bänktålamod och vardagsträning innan det går att glänsa i en startelva.

Mitt tips på förhand är övre halvan för LSW och Boren, och mittenkamp för VGIF.

I kampen om seriesegern ser jag Boxholm som favorit, men Boren kan hota om allt stämmer. Boren är det lokalt starkaste laget på papperet.