ÅFF har fått en blytung start på superettan med tre raka förluster. Nu väntar närmast hemmamöte med ex-allsvenska Falkenberg, som också inlett sämre än väntat, på söndag.

Förhoppningen är att både Fredrik Holster och Pekka Lagerblom då ska vara aktuella.

Den sistnämnde utgick mot Örgryte senast, men sjukgymnasten Marcus Ljung är optimistisk och tror på spel inom kort.

– Stukningen var mindre allvarlig än befarat. Det är goda chanser att han kan vara tillgänglig till helgen, säger Ljung.

Hjälpa laget

Ett annat mittfältsförvärv, Fredrik Holster, drabbades av en ledbandsskada i ena knäet tidigt i första tränings­matchen och har varit borta från spel efter det. Nu ser det betydligt bättre ut och på tisdagen gjorde han sin första fulla träning helt utan restriktioner.

Det gav positva besked.

Han säger:

– Det känns jäkligt bra. Nu vill man bara in och hjälpa till. Jag vill inte säga att jag är med redan på söndag, men inom kort i alla fall.

Hur har våren varit?

– Klart att det var trist när det blev som det blev. Men du kan inte ge upp för det. Jag har fått bra hjälp och rehabträningen har gått som den ska.

Från läktarplats har han följt den tunga upptakten med idel förluster så här långt.

– Det var nog ingen som hade räknat med den här starten. Försäsongen såg väldigt bra ut, men det kan gå fort åt alla möjliga håll i fotbollen. Nu handlar det mest om att få upp tron på det vi gör, jobba hårt och komma tillbaka till vår identitet. Det är ingen som ser uppgiven ut och det finns så mycket mer i det här laget, säger Fredrik Holster.

Avstängd

En tredje mittfältare, Jens Jakobsson som var avstängd senast, är definitivt spelklar mot Falkenberg.