Östgötaderby mellan länets fotbollsklassiker har blivit tradition på försäsongen.

Men den här gången blir det inte ett lika hett möte.

IFK Norrköping spelade semifinal i svenska cupen på söndagen och kommer därför att till största delen matcha ett U21-lag i måndagens träningsmöte på Östgötaporten. ÅFF väljer att ställa upp med ett mixat A/U-lag – liksom mot Assyriska dagen efter.

– Det är inte så att vi kommer att spela med en tilltänkt startelva. Jag känner att det är viktigt att alla ges speltid. Sedan blir det lite annat i genrepet mot Degerfors nästa helg, säger Roar Hansen.

Efter avklarat träningsläger i Lloret de Mar nära Barcelona landade ÅFF-truppen på svensk mark i fredags.

– Fantastiskt bra läger. Bra planer, bra mat, bra hotell . . . vi fick gjort allt vi ville och hade tänkt oss att göra, säger Hansen.

Långtidsskadade Fredrik Holster saknas fortfarande, men övriga som saknades före lägret ska vara spelbara nu. Det gäller även Sebastian Ramhorn, som är klar för efterlängtad comeback efter sin korsbandsoperation förra sommaren.

– Jag räknar med att han ska få 15–20 minuters speltid på tisdag, säger Roar Hansen.

Två veckor till premiären. Hur mycket har du startelvan klar?

– Nja, jag känner att det finns konkurrens om platserna både för gammal och ung. Sedan ska man inte lägga för mycket fokus just på första matchen. Så vitt jag vet får du inte mer poäng i den än i någon annan.