– Jag får tacka Rasmus Bexell i Kisa BK för hjälpen, säger David Eidhammer efter sin fjärde vinst i vår populära fotbollstävling "Coachen" 2016.

Till årets upplaga av tävlingen, den elfte i ordningen, var även de lokala fotbollsspelarna från den östra länsdelen valbara och det gjorde att antalet deltagare ökade och att det blev en vässad konkurrens om förstapriset, en fotbollsresa för 5000 kronor.

Men rutinen visade sig bli avgörande den här gången också. Flera tidigare vinnare, som Rikard Yngve och Jesper Beurling, fanns med i slutstriden, men till slut var det ändå "Mr Coachen", David Eidhammer från Linköping, som tog hem spelet och den hägrande prischecken. Totalsegern var hans fjärde totalt och det är minst sagt imponerande att se vilken koll han har på den lokala fotbollen.

– Men i år har mycket av min tid gått åt till skolarbetet (läser till civilekonom) vilket gjorde att jag slarvade en del i Coachen. I somras låg jag ju också bra bit efter, säger Eidhammer.

Men ett vasst byte i somras räddade honom.

– Jag trodde på Rasmus Bexell i Kisa och det var jag rätt ensam om. Han gjorde några hattrick som gav mig en massa poäng eftersom han var uppsatt som back. Så tack Rasmus!

Så - vad blir målet för årets fotbollsresa?

– Jag hoppas komma iväg och se Zlatan i United. Jag har aldrig sett honom i hans klubblag så det vore lite av en dröm att få göra det. Annars är jag lite sugen på att se någon storklubb i Spanien ... vi får se.

Slutställning, Topp 5, Coachen: 1: David Eidhammer, 474 poäng. 2: Jesper Beurling, 459. 3: Rikard Yngve, 443. 4: Fredrik Gustafsson, 424. 5: Eric Boberg, 416.Segraren får ett presentkort på en fotbollsresa för 5000 kronor. Övriga vinnare får hockeybiljetter.