Så stod han där till slut. Spelaren som gör IFK Norrköpings trupp 2017 komplett – åtminstone just nu. Det har länge varit tydligt att klubben har behövt förstärka med en innermittfältare sedan Tesfaldet Tekie lämnade för Belgien.

IFK har legat lågt utåt sett, men internt verkar klubben aktivt ha jobbat på det. Man gick bet på Kristoffer Olsson, men fick napp i Trondheim istället.

I Gudmundur Thorarinsson får IFK en spelare som utstrålade harmoni och lugn på presskonferensen.

Han har fått hoppa runt på olika positioner i Rosenborg, inte riktigt kommit till sin rätt där på grund av det, men i IFK känns rollen mer gjuten.

På plussidan ser jag också hans ålder (snart 25) tillsammans med erfarenheten. Det är en landslagsman som närmast kommer från Nordens största klubb om man ser till den moderna historien och där hamnar man inte utan att ha en väldigt hög kapacitet. Och han är, framför allt, välscoutad av IFK själva som det verkar.

På minussidan finns knäskadan just nu, men den ska vara läkt på några veckor.

IFK och Island brukar funka osedvanligt bra ihop. Man får backa långt och leta ganska djupt för att hitta speciellt många IFK-islänningar som inte kommit till sin rätt i klubben. Det går att räkna upp betydligt fler som lyckats:

Arnór Ingvi Traustason, Jón Gudni Fjóluson, Gunnar Heidar Thorvaldsson, Stefan Thordarson och Gardar Gunnlaugsson till exempel...

Frågan är om Gudmundur Thorarinsson också slår sig in på den listan?

Han är i alla fall ett tillskott i truppen där IFK verkligen behövde fylla på inför allsvenskan.