När förbundskaptenen Janne Andersson presenterade namnen till januariturnén i Abu Dhabi fanns tre spelare från IFK Norrköping med. Linus Wahlqvist och David Moberg Karlsson har varit med tidigare, men för en IFK-spelare kan det bli A-landslagsdebut.

Kalle Holmberg har aldrig varit med förut.

– Det stämmer. Jag har gjort ungdoms- och U21-landskamper, men aldrig med A-landslaget, säger Holmberg direkt efter att truppen presenterats på Friends Arena.

Själv såg han sändningen hemma i Norrköping. Och helt överraskad blev han inte när hans namn lästes upp.

– Jag kom precis hem till Norrköping från Örebro och såg det här. Jag visste faktiskt om det lite, Jens (Gustafsson, IFK-managern) hade ringt innan och sagt att det skulle bli så. Klart det är jättekul att komma med, det är ett kvitto på att man gjort något bra under säsongen, säger Holmberg.

Anfallaren inledde med ett målfyrverkeri på våren, inte minst i Svenska cupen där han öste in mål. I allsvenskan blev det 14 mål och en delad skytteligavinst med Djurgårdens Magnus Eriksson.

– Jag fick en bra start redan på försäsongen, det tog jag med mig in i säsongen och byggde på självförtroendet. Jag är nöjd med min säsong.

Din bästa hittills?

– Det får jag säga. Spelmässigt och poängmässigt.

Är det en dröm att få spela i landslaget?

– Absolut, det är det sedan man började spela, att man någon gång skulle få vara med bland de stora grabbarna. Det kommer bli roligt, det är bara att visa framfötterna och göra sitt bästa.

Just nu har IFK-truppen semester med ett eget träningsuplägg under december månad. De som ska med till januariturnén måste komma väl förberedda dit så det lär bli att köra på även av den anledningen nu.

När man är skyttekung brukar det även betyda att det kommer proffsrykten om utländska klubbar, har du hört något för egen del?

– Just nu är det ganska lugnt, det är min agent som sköter det där. Men som du säger, vinner man skytteligan brukar det vara någon eller några som hör av sig. Vi får se, det finns inget nu i alla fall och just nu koncentrerar jag mig bara på Norrköping. Jag har två år kvar på kontraktet här, svarar Kalle Holmberg som får kröna en stark säsong med att få chansen i A-landslaget.

Det får som sagt även hans lagkamrater, Linus Wahlqvist och David Moberg Karlsson göra.