Den 31 mars stänger transferfönstret för den här våren – och öppnar igen i sommar. IFK Norrköpings trupp har egentligen varit komplett inför seriestarten, men med Simon Skrabbs fotskada har man blivit lite tunna på anfallspositionen.

Bakom succémannen Kalle Holmberg och Sebastian Andersson finns Adin Bukva men ingen mer renodlad forward i inledningen av allsvenskan.

– Skadan har gjort att vi är lite tunna, medger Jens Gustafsson.

Kujovic avlägsen

IFK håller ögonen öppna där och det är inte helt uteslutet att man plockar in någon om det finns en spelare som passar.

Samtidigt är det ett svårt jobb.

– Det är inte så att det finns 15 andra allsvenska föreningar här som tänker att de väntar med forwards, det är en väldigt svår position att rekrytera till. Vi håller den dörren lite på glänt och ser om det skulle vara någon som skulle passa oss. Vi får se vart det tar vägen, annars har jag fullt förtroende för att vi kan klara eventuella utmaningar på forwardspositionen i den befintliga trupp som vi har, säger Jens Gustafsson på upptaktsträffen i Uppsala.

Emir Kujovic har många hoppats på i IFK-tröjan med tanke på att den tidigare allsvenska skyttekungen fortfarande sitter i den belgiska frysboxen i KAA Gent.

Det verkar dock inte aktuellt.

– Det känns så avlägset enligt den ekonomiska värld vi lever i. Men vi följer fortfarande alla spelare som varit i IFK Norrköping och gjort starka och bra avtryck här, Emir är en av dem, säger Gustafsson.

Hoppas på stort stöd

IFK Norrköpings manager fick gå upp på scenen två gånger i Uppsala Konsert & Kongress. Dels på den vanliga presentationen och dels lottningen för Svenska cupens final.

Det blev bortamatch där.

Artikelbild

| Den klassiska tränarbilden.

Tvärtemot vad han hade hoppats på förstås.

– Det är inget att hymla om för någon att jag hellre hade spelat hemma. Framför allt för vår publik som då hade kunnat gå, springa eller cykla till matchen. Men den möjligheten försvann så nu får vi ta oss till Jämtland istället. Och det tror jag faktiskt många kommer att göra, jag hoppas vi kan få det stöd vi behöver där uppe, säger Gustafsson.

IFK spelar mot Östersund i allsvenskan den 9 april. Den 13 april spelas cupfinalen på samma ställe. Även om inget är bestämt ännu kan det bli så att laget stannar i Östersund mellan matcherna.

– Det försiggår lite tankar, vi kommer göra det som är bäst för oss. Och det är inte så enkelt att resonera om, det är helhet man behöver ta hänsyn till. Exempelvis träningsaspekten, säger Gustafsson.

Hyllar fansen

När det var dags för tippande och spekulerande inför den allsvenska säsongen i stort tippades IFK på tredje plats i år. Jens Gustafsson är bara nöjd med att inte vara den stora guldfavoriten och att laget kan smyga lite under radarn just när det gäller favoritskapet.

– Vi jobbar på vårt sätt och det passar oss väldigt bra. Det ingår i vår natur att inte sticka ut på något sätt, säger han.

Hur mycket bryr du dig om det som sägs på en sådan här träff?

– Inte ett dugg. Det är väldigt lite av det som sägs idag som lever som en sanning om en månad eller två. Men det är fantastiskt med det intresse som finns förstås. Titta bara på det stöd som vi fick igår av Curva Nordahl (mot BP i cupen) under hela matchen. Det var fantastiskt.