Först och främst: Smällen IFK:s isländske mittfältare fick under matchen mot Sirius är det ingen fara med.

Han låg och hade ont på egen planhalva efter en duell i slutet av matchen, spelade visserligen vidare men haltade en del efteråt. På tisdagen var det dock ingen fara med den "skadan" längre.

– Jag fick en stämpling på vristen. Det var det som hände, jag är lite öm nu men det är ingen fara. Det var många som var oroliga att det var knäet igen men det var det inte, försäkrar Thórarinsson efter att ha kört längst av alla i gymmet.

Nummer 500

Det är så hans väg tillbaka ser ut nu. Hård träning och mycket jobb för att komma ifatt. Och även om han inte hunnit spela så mycket i sin nya klubb har han faktiskt redan hunnit skriva historia i IFK.

– Jaså? säger Thórarinsson.

Innan den här säsongen hade 499 spelare representerat IFK i seriesammanhang (de två högsta serierna) sedan 1924.

– Jag är nummer 500? Kul! Jag trodde du skulle säga något om islänningar igen, att jag var islänning nummer 100 eller något, haha.

Är det stort att skriva historia?

– Jag gillar det. Jag kanske ska byta till nummer 500 på tröjan nu, skämtar IFK-mittfältaren som är stolt över att vara en del av historien.

Det är Tomas Junglander, en expert på IFK-historik och som även har en hemsida där det finns alla möjliga siffror att gå igenom rörande klubbens historia, som har koll på spelarna genom tiderna. Det är också han som vet att Thórarinsson blev nummer 500 i och med inhoppet i den 71:a minuten mot Sirius.

Gudmundur Thórarinsson hoppas bidra även med annat i sin nya klubb. Det har varit en tuff första tid i Norrköping för han som förväntas gå in och stå för mycket kreativt spel på mittfältet när han väl är helt ifatt efter skadetiden.

– Nu har jag varit utan fotboll i fyra månader och det är ganska lång tid. Jag har sprungit ganska mycket och jobbat med konditionen. Det blir bättre och bättre. Knäet känns helt bra nu och jag har fått ett lyft mentalt av att komma igång igen, säger "Gudi".

–  Det tog längre tid än jag trodde eftersom jag fick den där extra smällen på knäet på träningen. Det har varit tungt, speciellt när man kommit till en ny klubb och vill visa allt man kan och tvingas lägga nästan all tid på gymmet i början istället.

Vill komma igång

Planen är att han ska stegra spelandet successivt nu. När han är redo för startelvan igen är dock svårt att säga.

– Nu är det bara att springa extra inför varje träning och komma igång. Snart kanske jag kan spela 90 minuter igen. Det är viktigt att jag får börja träna fotboll kontinuerligt också, det är annat än att enbart springa. Men jag tror det kommer gå lätt för mig eftersom jag aldrig varit skadad förut.

Skulle du vilja spela igång dig med U21-matcher också om det går?

– Jag skulle kunna tänka mig det, men det är tränarna som bestämmer. Det är U21-match idag, men de ville hellre att jag skulle vila för att vara säker på att knäet känns stabilt innan jag gör det.

Vad tycker du om dina egna inhopp hittills (ett i allsvenskan mot Sirius och ett i cupfinalen mot Östersund)?

– Det är så svårt att säga när man förlorar, man vill först och främst att laget ska vinna. Men jag tycker jag kommit in fint i spelet och på så sätt har det känts okej. Jag blir lite frustrerad eftersom det är försäsong än för mig, även om säsongen redan är i gång. Men jag måste bara ha tålamod och förstå att det kommer ta lite tid. Jag hoppas att jag kan vara helt ifatt så snabbt som möjligt för jag vill hjälpa laget. Jag känner att spelstilen här passar mig, vi har mycket boll och då kan jag vara kreativ.

Hur upplever du att känslan är i spelartruppen efter tre raka förluster?

– Överraskande bra egentligen. Alla är besvikna såklart, men det jag tycker är bra med den här gruppen är att vi jobbar mycket med det mentala och håller uppe humöret. Av alla lag jag varit i är det här den gruppen som är mest sammanhållen. Samtidigt vet vi att vi måste göra det bättre än igår.

Har du kommit in i stan socialt nu?

– Ja. Det är fjärde gången på fyra år som jag byter land. Man blir trött på det, jag hoppas jag får vara här några år nu, kunna spela bra och vinna många matcher, svarar IFK:s 500:e spelare i seriesammanhang.