Nykomlingen Sirius vann rättvist med 2–0 (0–0) på Östgötaporten på annandag påsk. Framförallt i den första halvleken var det klar dominans för Uppsalalaget.

Att det var mållöst in i paussnacket kunde IFK tacka målvakten Michael Langer och visst flyt för. Managern Jens Gustafsson var heller inte nöjd när han summerade insatsen de första 45 minuterna.

– Vi ser inte ut eller beter oss som vi bör göra i första halvleken. Det såg inte ut som om spelarna tyckte det var roligt att vara på "Porten" och spela igen, sa Jens på presskonferensen en dryg kvart efter slutsignalen i kylan.

IFK-spelarna stod inte att känna igen, och framåt skapades inte mer än en nick över och ett skott utanför.

– Vi ställde inte upp i duellspelet som vi hade pratat om innan. Nej, första halvleken var inte tillräckligt bra, sa Jens ärligt.

Missnöjd så långt, men han fick se bättre tag från de vitblå efter vilan. Plötsligt såg det ut lite som det brukar göra när IFK spelar hemma på sitt snabba underlag. Det dröjde bara 30 sekunder innan Sebastian Andersson fick ett friläge, men avslutet gick precis utanför ena stolpen. Niclas Eliasson sköt också strax utanför, stabile Siriusmålvakten Joshua Wicks räddade Kalle Holmbergs friläge och Daniel Sjölunds kanon träffade vänstra kryssribban och ut. Där var centimeterna inte på hemmalagets sida.

Mitt i IFK-pressen kom ledningsmålet – för Sirius. Inhopparen Moses Ogbu nickade in 1–0 från nära håll i 70:e minuten.

Artikelbild

| Tungt för Nicklas Bärkroth och IFK mot nykomlingen Sirius.

– Lite ologiskt att de gjorde mål just då efter att vi hade haft en hel del chanser. Vår andra halvlek var helt okej med bättre passningsspel samtidigt som vi vann fler dueller. Långa stunder hade vi kommandot, som vi vill att det ska se ut, men som helhet flyter det ändå inte på som vi önskar just nu, sa Jens.

Det gör inte det. På senaste åtta dagarna har IFK förlorat tre raka matcher – två mot Östersund och nu mot Sirius – och tre poäng efter tre omgångar i allsvenskan var nog inte riktigt vad det topptippade laget hade hoppats på.

Jens Gustafsson erkände att självförtroendet fått sig en smäll efter de dubbla utflykterna till Jämtland.

– Troligen är det så, våra resor till Östersund har nog skakat om lite, även om vi visade i andra att vi klarade att hantera det på ett bra sätt ändå, sa Jens.

Vad kan ni göra för att komma på rätt väg igen?

– Det finns bara ett recept – jobba ännu hårdare. Och jag tycker ändå inte vi ska måla upp allt för stora bilder av den här senaste veckan, svarade han samtidigt som Sirius tränare Kim Bergstrand, både korrekt och lite skämtsamt, påpekade att det finns ett lag på andra sidan planen också.

– Helt sant, Kim. Sirius är ett lag med många duktiga passningsspelare, sa Jens.

Att IFK har det tunt på anfallssidan märktes igen. Varken Kalle Holmberg eller Sebastian Andersson är i målform, men alternativen är få.

– Det är också en del i helheten, vi behöver få tillbaka några av de spelare som har varit skadade, sa Jens Gustafsson.

På övertid fastställde Christer Gustafsson Sirius seger till 2–0.