Mot AFC Eskilstuna i förra omgången blev det 2–2 för IFK efter att Adin Bukva kvitterat när matchklockan passerat 90 minuter.

Resultatet mot Sirius borta på tisdagskvällen blev samma.

Utvecklingen också. Skillnaden: Den här gången var det Pontus Almqvist som kastade sig fram och tog vara på en retur efter hörna på övertid.

– Det var en bra U 21-match. Sirius hade mest boll men vi försvarade oss bra och var lojala, sa Mathias Florén från Uppsala.

Glatt efter kvitteringen

Han hade med sig ett lag som var ganska blandat mellan A-truppsspelare och ungdomar från Sylvia.

Återigen var Adin Bukva alert och framåt med ett mål. Han satte 1–0 för IFK i den första halvleken.

– Ett mycket snyggt mål där han snodde bollen och skruvade upp den i bortre krysset, berättade Florén.

Sirius kvitterade på ett liknande sätt och tog sedan också ledningen i början på den andra halvleken. Matchtiden gick och det såg ut att bli förlust för IFK innan Pontus Almqvist alltså ordnade fram en kvittering.

– Det allra skönaste är när man fixar en trepoängare på övertid, men får vara nöjda med en poäng två matcher i rad. Även om inte resultaten är det allra viktigaste i den här serien så var det kul att se killarnas glädje efteråt. Man spelar trots allt för att vinna, fortsatte Mathias Florén.

"Bra föredömen"

Han hade inte med sig några nya skador hem från matchen i Uppsala. Han var också nöjd med insatserna från samtliga.

– A-lagsspelarna var bra föredömen, det var kul att se de unga med och hur de spelar för laget, sa Florén som inte ville framhålla någon speciell före någon annan.