I Svenska cupen och under våren hade Kalle Holmberg ett målstim som var nästan galet. Det mesta gick in och han gjorde mål i stort sett i varje match.

Sedan började allsvenskan.

Och formen försvann.

– Nu har ingenting suttit..., sa Kalle Holmberg när han kom ut ur hemmalagets omklädningsrum.

Frustrerande?

– Klart det är frustrerande. Samtidigt har jag en bra relation med Jens (Gustafsson, managern) och han vet att jag kan. Det är bara att kämpa på på träningarna så vet man att chanserna kommer sitta förr eller senare igen.

Han hade ett jätteläge även mot Sirius men Joshua Wicks räddade när Holmberg fick friläget. Som alla andra i IFK fick han därmed lämna planen mållös igen.

Artikelbild

| Stängde igen. Sebastian Andersson och Kalle Holmberg fick inte hål på Joshua Wicks i Sirius mål.

– Jag jobbar på som jag alltid gör. Det viktigaste är ändå att laget vinner, men det gör vi inte idag och då känns det surt.

Han tycker inte IFK kom upp i sin normala standard. Det var lätt att förstå med tanke på att Sirius tilläts dominera i den första halvleken.

– Vi kom inte upp i nivå. De fick ha mycket boll och vi vet att de är skickliga här på konstgräset. Vi kämpade på ändå även om inte spelet stämde men det är för dåligt helt enkelt. Vi måste ha högre bolltempo framför allt och trä in lite mer bollar mellan deras mittfält så de får jobba lite mer. Jag vet inte vad det beror på att vi inte får till det riktigt. Det får vi analysera i veckan.

Kanske har den senaste tidens måltorka och förluster ändå satt sig lite på självförtroendet.

– Det är tuffa matcher gånger två som vi haft mot Östersund där vi också förlorade en titel. Det kanske satte sig i huvudet ändå även om det inte ska göra det, funderade Kalle Holmberg innan han lämnade Östgötaporten med tunga steg.

Vårens skyttekung har tappat formen.

Han, liksom hela IFK, behöver hitta den snabbt igen.