Det har inte varit någon rolig höst för den förra IFK-anfallaren, som haft flera skador på raken. Han hann tillbaka och spelade från start med landslaget i VM-kvalet borta mot Vitryssland där han gjorde sitt första A-landslagsmål, men kort efter det åkte han på en ny vadskada som hållit honom borta fram till nu.

Förra veckan kom signaler om att Nyman kunde vara aktuell för spel igen till måndagens bortamöte med Ingolstadt i 2.Bundesliga för sitt Eintracht Braunschweig.

Så blir det dock inte.

Nu skriver Eintracht Braunschweig på sin hemsida att Christoffer Nyman åkt på en ny skada. Nu är det en bristning i baksidan av låret som ställer till det och enligt hemsidan kommer han inte spela mer före årsskiftet.

Ett tungt slag för Nyman som även lär ha siktet inställt på att slå sig in i den svenska VM-truppen som får åka till Ryssland kommande sommar.

– Vi önskar Christoffer ett snabbt tillfrisknande. Det är förstås bittert att "Totte" har blivit skadad igen och blir borta längre. För honom är det flera aspekter på det. Tillsammans med vårt medicinska team ska vi ännu en gång gå till botten med vad som är orsakerna, säger klubbens sportchef Marc Arnold till hemsidan.

Även tränaren Torsten Lieberknecht lider med sin svenske anfallare:

– Självklart är det extremt tråkigt. Killen vill verkligen hjälpa oss, jag är ingen doktor, men jag kommer försöka lyfta honom och supporta honom på det personliga planet, säger han.