Efter de två förlusterna i Östersund skulle IFK visa att man är det topplag de flesta trott på förhand att man ska vara.

Hur det gick?

Inte alls.

Nykomlingen Sirius kom till Östgötaporten, tog tag i spelet från början och spelade hem tre poäng till Uppsala. När IFK väl vaknade var det för sent.

Dålig start

Precis som i de båda matcherna mot Östersund var IFK blekt från början. Utan aggressivitet och utan fart. Sirius tilläts ta kommandot före pausen och det oavgjorda resultatet halvvägs var smickrande siffror för IFK.

– Det är en del av hur fotbollen är...vi var inte med i första halvleken helt enkelt. Vi ska inte skylla på att vi haft några matcher på kort tid här, men omedvetet kanske det påverkade och att det tog tid att komma igång, funderade Daniel Sjölund.

Artikelbild

Han fortsatte:

– Jag tycker starterna på matcherna brukar vara vår styrka annars, att vi kliver upp och gör det svårt för motståndarna men det tycker jag inte vi gjorde idag.

Samtidigt har det varit lite så tre matcher i rad nu, att ni inte varit bra i de första halvlekarna.

– Svårt att säga vad det beror på. Jag tycker som sagt ofta att vi har bra starter i vanliga fall.Vi pratar väldigt mycket om att vara med från början, komma in i duellspelet och sätta tryck. Det här är något vi får lösa i veckan.

"Trist att förlora"

Han hade själv en av de vassaste chanserna att spräcka nollan efter pausen där IFK lyfte spelet. Men skottet från nära håll tog i ribbkrysset och ut.

– Det var nära mål och jag fick svänga ett halvt varv, jag fick försöka få den högt för att han inte skulle nå den men det är små marginaler vem som ska få första målet och kunna spela på det.

Det var Sirius som fick det och IFK som fick jaga istället.

Och utan udd kom man aldrig ikapp.

– Det är alltid trist att förlora, men det är första halvleken som man är mest besviken på. Andra tycker jag ändå vi gick ut och spelade som vi ska. Där gav vi oss chansen. Men vi ska vara glada att det stod 0–0 i halvtid, sa Sjölund om den frustrerande kvällen för de vitblå.

IFK har inte fått någon smakstart på säsongen direkt.