För Niclas Eliasson blev det inhopp på knappt tio minuter när Bristol City tog en mycket viktig seger på hemmaplan mot Middlesbrough i engelska Championship.

Hemmalaget vann med 2–1 och befäste därmed sin position i toppen – dessutom skapade man en lucka ner till lördagens motståndare som annars hade kunnat knappa in rejält på avståndet. Bristol City tog ledningen genom två snabba mål i början på andra halvleken. Ett självmål tog gästerna in i matchen igen innan Eliasson kom in men fler mål blev det inte.

Bristol City ligger just nu trea i tabellen.

Artikelbild

I Schweiz tog Alexander Franssons Basel ett viktigt steg i jakten på serieledande Young Boys när man vann bortamötet med Lausanne tämligen säkert. Det blev 4–1 för Basel som tog ledningen tidigt och sedan kunde gå ifrån ju längre matchen led.

Även Fransson fick börja på bänken efter att ha spelat två raka matcher från start. Han kom in i den 73:e minuten när laget ledde med 4–0 och fick alltså se motståndet reducera inne på planen.

Tack vare segern krympte laget avståndet upp till Young Boys till fyra poäng – Basel har dock en match mer spelad.

I 2.Bundesliga i Tyskland fick även Emir Kujovic börja på bänken för sitt Fortuna Düsseldorf i det stekheta toppmötet borta mot Holstein Kiel.

Artikelbild

| Emir Kujovic.

Kiel leder tabellen före just Düsseldorf och var på väg att utöka det avståndet när Kujovic byttes in i den 83:e minuten.

Då stod det nämligen 2–1 till hemmalaget, men tack vare Rouwen Hennings kvittering kunde Kujovic och hans lagkamrater kvittera ut en mycket stark och viktig poäng som fortsatt håller avståndet mellan lagen i tabellens topp på en poäng.

Tidigare under dagen svarade även Modou Barrow för två mål för Reading i Championship i England, vilket vi rapporterade om här.