Borens IK:s damer har sedan Kristberg cup startade 1977 tagit hem turneringen hela 20 gånger. Senast segern kom i fjol när Venera Rexhi avgjorde finalen mot VGIF i sudden. Men när den klassiska turneringen avgörs i mellandagarna så kommer det inte bjudas på någon final i damturneringen som spelas på annandagen.

– Jag vet inte vad det beror på men det var lite sämre med lag i år. Så vi får köra en rak serie i år där alla möter alla. Den som är i topp efter det vinner, säker Kristbergs Bengt-Erik Brandt.

Sju lag kommer till spel på damsidan från tre olika klubbar. Boren ställer upp med tre lag och får enligt Brandt finna sig i att bära favoritskapet även i år.

– Nu har ju Zeros blivit lite bättre så vi får väl se om de kan utmana. Men Boren brukar vara svåra att slå, säger han.

På herrsidan är det dock inget nedgång när det gäller deltagande lag. Precis som i fjol så är det 26 lag anmälda till turneringen som Motala AIF vann i fjol.

Maif A menar Brandt får räknas till favoriterna även den här gången. I konkurrens med sitt nystartade Maif C som i helgen vann Mantorp cup.

– Det är ju lite såna kompisgäng med spelare som kommer hem som börjat. Du har ju Maif C och så ett Mjölbylag (FC VICDORI) och det är väl såna lag som kommer dominera, säger Brandt.

Herrturneringen inleds med gruppspel på annandagen och pågår sedan fram till den 29 december så segraren ska koras. Några stora förhoppningar om att arrangörsklubben Kristberg ska upprepa succén från 2009 och vinna har Brandt inte.

– Det är inte lätt att vinna det det där. Gör de bra matcher så får vi vara nöjda. Men de är ju rätt bra inne så vi får väl se.