Blomberg blir en viktig spelare redan i premiären i division 4 borta mot Malmslätt på söndag.

– Han går in i vårt lag på alla positioner. Han är en otroligt bra spelare, med full fokus på fotbollen skulle han kunna leva på det också, säger LSW-tränaren Pierre "Brassen" Walfridsson.

Anton Blomberg, född 1995, får inget nytt kontrakt med Hästen och säger att det är ömsesidigt att parterna går skilda vägar. Nu har Blomberg lämnat Norrköping och bor hemma i Motala igen.

Han söker nya utmaningar i ishockeyn på elitnivå, spelade som bekant i LHC:s A-trupp flera säsonger. Men vet inte riktigt var nästa anhalt kommer att vara på resan.

– Allt är möjligt just nu, säger Anton.

I väntan på att ishockeylivet ska ta ny fart har Anton dammat av sin fotbollskarriär. Han lade skorna på hyllan i Zeros i 15-årsåldern när TV-pucklaget tog all tid i hockeyn. Men nu lirar han igen och spelar även med Maifs och LSW.s gemensamma U21-lag i veckan.

– Huvudsaken är att man har kul, vi får se hur det blir med allt, säger Anton Blomberg som blir mittback i inledningen av fotbollsserien.

– Men Anton kan som sagt spela på många positioner, säger Pierre Walfridsson.

LSW vann genrepet mot Wreta i påsk, 3–1 blev det på konstgräset i Skänninge. Men annars har LSW varit rätt så mycket upp och ned på försäsongen. Laget brukar vara bra i cupen, men överlevde nu inte gruppspelet i Östgötacupen.

– Vi har släppt in lite enkla mål när vi inte varit koncentrerade, tycker tränaren.

LSW bygger årets lag kring mittfältare som Pierre Johansson och Jonny Johansson, ytterbackar som Mohammed Alhabib och Edvin Hellqvist, moderna löpare som gärna attackerar på flankerna, och en stark forward längst fram i förre Maifaren Isko Krasniqi.

Men in i truppen kommer även sju 99:or från Maifs ungdomsled. Det finns mycket ungdomlig entusiasm i truppen.

– Vi har inget resultatmål, det är svårt att sätta. Vi vill jobba för att träna som ett topplag och utveckla vårt spel som ett topplag. På sikt vill vi högre upp, till division 3. Men vi vet ju inte vilket år det blir som vi tar steget. Det tar tid med många yngre spelare, säger Pierre Walfridsson.

LSW-tränaren har sett de flesta motståndarlagen på försäsongen och vill höja upp Boxholms IF som en favorit till seriesegern.

– De spelar en slagkraftig fotboll för den här nivån, tycker Pierre Walfridsson.