37-årige Allan Borgvardt kom till Norrköping för sju år sen, bor sen dess i Svärtinge och har spelat ett antal division 1-säsonger i Sylvia.

– Numera spelar jag en del här i Svärtinge, men det handlar om att hinna med. Lusten för fotboll finns kvar, nästa säsong kommer det väl bli lite när de behöver folk, säger Allan.

Han jobbar även halvtid med "Bollis-projektet" inom IFK Norrköping och halvtid som massör. Därutöver har han hunnit skriva en bok. Hans debut som författare är på danska och heter "En kok gick amok" och är utgiven av danska förlaget Lamberth.

Boken är för barn och innehåller en hel del teckningar och är skriven som rim.

– Jag har funderat på att ge ut en bok i sju-åtta år, ända sen jag satt och ritade med egna barnen (numera elvaåriga tvillingarna) har jag tänkt att försöka koppla ihop det med en historia, säger Allan.

Det har han gjort nu och det händer lite av varje runt den påhittige kocken.

– Det handlar om honom och dominoeffekter av olika händelser. Tanken var att det skulle bli en lättläst bok med skojiga bilder, som kan fungera som läsning för nybörjare eller som högläsning av någon förälder när barnen ska somna, säger Allan.

Brukar du teckna och rita mycket?

– Jag har målat en del tavlor tidigare och tycker det är roligt, men det är inget jag har gjort dag in och dag ut.

Boken är på drygt 40 sidor och släppt till försäljning i Danmark sen några veckor tillbaka.

– Enligt förlaget ska den säljas till bibliotek de första tre månaderna nu, resten skickas sen ut till bokhandlarna och så, berättar Allan.

Kan det bli fler böcker framöver?

– Jag har idéer för det, men det är ett rejält pyssel och tar mycket tid, konstaterar den nyblivne författaren från Svärtinge.