Anfallstalangen Isac Lidberg värvades in på ett treårskontrakt strax före seriestart i våras, men nu är det helt klart att han lämnar. Avtalet bryts efter degraderingen och 19-årige juniorlandslagsmannen letar nu efter ny klubb i allsvenskan eller superettan.

– Jag vill få bra vibbar och välja ett lag som vill satsa på mig. Det viktigaste är att jag kommer till en klubb där jag får spela, säger han till sajten fotbolldirekt.se.

Efter flytten från Hammarby spelade Isac Lidberg 22 matcher i superettan under säsongen, varav 14 från start, och svarade för fem mål.

– Jag tycker att jag har utvecklats jättemycket både som spelare och person. Det här har varit jättenyttigt för mig. Hade jag varit kvar i Bajen hade jag förmodligen inte spelat någonting. Jag har fått spela mycket och nu vet jag att jag håller på en hög nivå. Det är skönt att veta det, säger han.

Att ÅFF kommer att tappa större delen av den gångna säsongens trupp är redan klart. Mats Karlsson, som är tillbaka i föreningen i en nybildad sportgrupp, sa till Corren i förra veckan att han räknade med att ”fyra till åtta spelare blir kvar.”