2–0 blev 2–2 – men en poäng i allsvenska toppmötet med Rosengård kändes ändå som en okej utdelning för LFC i söndags. Det betyder fortsatt fyra poängs försprång i guldstriden, som återupptas om knappt två veckor efter avslutat landslagsbrejk.

Det blir också startskottet på en mycket tuff höst.

Kolla själva i faktarutan härintill.

På drygt sju veckor ska – om det blir avancemang i Champions league och det blir det säkert – inte mindre än tolv viktiga tävlingsmatcher avgöras från slutet av september till mitten av november.

Lägg därtill att ytterligare en landslagssamling inryms under den perioden.

– Det blir väldigt intensivt och kommer att gå i ett. Nästa match vi spelar blir hela tiden den viktigaste, säger Kim Björkegren.

Sju omgångar återstår i allsvenska toppracet och på papperet har LFC en hyfsat överkomlig avslutning med fyra hemmamatcher.

– På många positioner har vi skaffat oss en bredare trupp och vi tål att någon eller några spelare är borta. Men klart att det får bli för många för oss heller.

Räknar du med att rotera mer med laget än tidigare?

– Så blir det säkert. Allt hänger på resultat, skadeläge och typ av match. Vi får hålla extra koll på skador och känningar och satsa på lågintensiva, men ändå givande, träningar. Det är bland det svåraste som finns för en tränare.

Större delen av truppen är under närmaste dryga veckan iväg med olika landslag. Däremot har mittfältsstjärnan Claudia Neto, som på grund av skada missade seriefinalen mot Rosengård, tackat nej till samlingen med Portugal.