Redan under onsdagen kunde vi rapportera om en trolig målvaktsrockad där Cajsa Andersson går motsatt väg med Hilda Carlen. Och nu talar ännu mer för att så blir fallet, även om det lär dröja tills LFC har spelat färdigt säsongen innan Andersson presenteras som Piteåspelare.

Hilda Carlen har gjort sju A-landskamper och en mängd ungdomslandskamper och är just nu backup till Hedvig Lindahl i landslaget. I och med flytten så hoppas hon också kunna ta nästa steg.

– Det känns jättebra att ha skrivit på för LFC med allt vad det innebär. Jag kände att jag behövde en ny utmaning och när möjligheten att komma till ett topplag som kommer spela att spela i Europa nästa säsong dök upp så kändes det helt rätt, säger Hilda.

I Piteå blev det fyra bra säsonger för målvakten som nu väljer att flytta söderut.

– Jag känner många spelare i Linköping, dels från landslaget och dels Irma Helin som spelade i Piteå tidigare. Så den sociala biten är jag inte alls orolig för även om det var väldigt känslosamt att säga hejdå till Piteå. Klubben har hjälpt och gett mig så otroligt mycket under de fyra säsongen där.

– Jag ska inte säga att jag kände att jag kört fast. Men som spelare är jag tvungen att se till mitt eget bästa och då är möjligheterna större i Linköping där jag hoppas kunna ta ytterligare steg.