– Det var riktigt skönt att avsluta säsongen snyggt. Vi visste att det skulle bli ett firande efter matchen och vi ville inte ta emot pris med en bitter känsla. Det var också skönt att några spelare fick revansch från matchen mot Eskilstuna. Lisa Lantz hade en tuff match då och det var skönt att det var just hon som fick sätta dit målet, säger Kim Björkegren och fortsätter:

– Samtidigt gjorde Matilda Haglund sin allsvenska debut mot Eskilstuna, och det är inte det roligaste att släppa in sex mål då. Det var därför extra skönt att hon fick hålla nollan nu.

Men guldet har varit klart sedan länge och den stora utmaningen nu är Sparta Prag i Champions league. Kim Björkegren menar dock att en avslutande vinst i serien inte har någon betydelse för matcherna i Champions league.

– Det är klart att det är viktigt med vinst. Men oavsett om vi hade vunnit sista matchen eller inte har vi studsat tillbaka väldigt snabbt från nederlag under hela säsongen. Det är också en helt annan laddning inför Champions league-matcherna.

I matchen mot LB07 vilades KosovareAsllani, Jonna Andersson och Lina Hurtig helt från spel. Men inför mötet med Prag är det bara Claudia Neto och Johanna Rasmussen som är de stora frågetecknen.

– Vi har dragits med lite sjukdomar i några veckor och hos vissa spelare ligger det kvar. Men jag tror inte att det ska vara några större problem inför matchen, säger Björkegren.

Vad behöver ni tänka på inför matchen?

–Det finns många detaljer som vi måste jobba på. Vi har gjort en del taktiska småjusteringar och i förra mötet tycker jag att vi hade mer och mer kontroll på dem ju längre matchen gick.