Maif var i underläge med 1–3 på Svartåvallens konstgräs, men vände i andra halvlek till seger med 6–4 (1–2). Det betyder att Maif är klart för kvartsfinal och möter Studenterna borta i Linköping i slutet av maj.

Enligt Maifs tränare Tony Andersson, som spelade första halvlek, var det dock inte så dramatiskt som det låter i Boxholm.

– Det är jobbigt att stå emot oss. När det var 3–3 med 22 minuter kvar var det över. Vi har ett spel som de här lagen inte orkar möta i längden. De stod lågt och gjorde det svårt för oss så länge de orkade, men på slutet var det odramatiskt. Vi har för hög kvalitet i vårt lag för att vi inte skulle klara det, menar Andersson.

För Boxholm gjorde Danny Chalmers tre mål och Lucas Westergren ett mål.

I Maif gjorde Fabrice Junus två mål och var alltså tillbaka efter att inte ha spelat i serien mot Assyriska i lördags. Junus och Edon Silka gjorde det bra på var sin kant i Maifs 3-5-2-system sista halvtimmen.

Maifs övriga mål gjordes av nyförvärvet Ibrahim Koroma, som alltså var i matchspel igen, samt Grace Tanda, Adam Egnell och Elmer Civgin.

Maif spelar nu närmast i serien, mot Kumla hemma på lördag.