– Det ser jättebra ut. Vi har mycket folk på träningarna och bra stämning i laget, säger Fredrik Lind, nye tränaren.

Lind har länge varit en spelarikon i VGIF:s herrlag, tillsammans med Kristoffer "Kricke" Österberg. På förhand är det nu meningen att båda ska lägga spelarskorna på hyllan och i stället bara leda laget från sidan.

– Vi ska försöka rulla bollen, men inte vara naiva för det. Hur vi spelar beror på motståndet också, säger Fredrik Lind.

Herrarna fortsätter att spela på Kungsvallas konstgräs, året om. Till skillnad mot damerna som nu efter påsk huserar på naturgräset.

– Vi är mer tekniska än fysiska och spelar hellre på konstgräs, förklarar Fredrik Lind.

Som nyckelspelare i årets VGIF finns målvakten Joel Johansson, Felix Manfredson framåt, slitstarke Christoffer Svensson och comebackande mittbacken Carl Larsson.

Men även en rad Motalabekantingar finns som nytillskott, som förre Maifaren Mattias Filipanics som kan användas både i mål och ute, som Chilltrion Melvin Åsberg, Filip Kolmgren och Ludvig Rapp, samt Zerosspelarna Hamid Khalaf och Ali Alhabib.

– Chillkillarna är unga och hungriga och bidrar bra till lagsammanhållningen. Sånt tar man med sig ut på planen, säger sportchefen Claes Andersson.

VGIF vann mot Malmslätt med 3–2 i genrepet i påsk. Sebastian Pettersson, Felix Manfredson och Ali Alhabib gjorde målen.

– Vi har varit bra på försäsongen, men utåt säger att vi att vi har målet att hänga kvar. Det räcker, säger Fredrik Lind.

I fjol kom VGIF-herrarna tillbaka till fyran för första gången sedan 1970-talet. Tanken är att klubben ska stabilisera sig på den här nivån.

– Många nyförvärv har kommit in bra hos oss och vi har också många egna yngre som ser bra ut, tycker Fredrik Lind.