Båda lånades ut till superettaklubben Degerfors. Det blev ett bra tillskott till truppen för klubben som satsade på en budgettrupp för att få bättre kontroll på sin ekonomin.

För Erik Lindell blev det succé direkt då han under försäsongens spel i svenska cupen sänkte bland annat Djurgården och Helsingborg.

Även för Mohanad Jeahze gick det bra, spelade sju superettamatcher men kom tillbaka till IFK för att på nytt lånas ut Södertäljeklubben Syrianska.

Artikelbild

| Utlånad. Erik Lindell har utvecklats av kontinuerlig speltid i superettan. Om backen förlänger sitt utgående kontrakt med IFK eller går vidare är ovisst.

Där började motgångarna direkt för 20-åringen.

– Jag hade spelat 18 minuter då jag skadade menisken, berättar Mohanad.

Han opererades. Rehabperioden blev krånglig med resor mellan hemstaden Linköping, Södertälje och Stockholm där Syrianska hade sin klubbläkare.

Igår registrerades han tillbaka för IFK Norrköping som har valt att bryta det utgående kontraktet i förtid med backen.

– Nu är jag kontraktslös. Jag måste ha någon klubb att träna med just nu. Men det är svårt på den här tiden av säsongen. Jag får inte spela någonstans förutom i U 21, säger Jeahze vars spelarvärde gått från hett till iskallt på ett par månader.

Framtiden är oviss.

– Klart att jag någon gång vill spela i allsvenskan. Men jag måste vara realistisk. Det är något jag försöker jobba på säger han från föräldrahemmet i Lambohov.

IFK-backen Erik Lindell fann sig snabbt i Degerfors och har lyckats hålla sig skadefri. Smedbykillen har spelat samtliga tillgängliga matcher från start.

– Jag fick en väldigt bra start i Svenska cupen. Superettan har varit rätt nivå för mig, det har gått väldigt bra. Nu har tyvärr laget hamnat lite i ett mellanläge i tabellen även om vi inte är helt körda uppåt, säger Erik.

Kombinationen av Lindells inlägg och veteranen Shpetim Hasanis spets i boxen har givit klubben viktiga poäng. Bruksorten andas fotboll, av 7000 invånare går cirka 2000 på matcherna.

– Går man ned på stan vill alla prata fotboll, samtidigt innebär det också krav när de inte är nöjda och det går lite dåligt. Klubben har skärpt ekonomin lite och årets A-lag är lite mer budgettrupp. Vi har väl spelat lite över folks förväntningar, säger Lindell som har utgående låneavtal och vars kontrakt med IFK går ut i höst.

Hur ser det ut med framtiden?

– Klart att det finns intresse, det finns lite förfrågningar. Vi får se nästa säsong vad som händer.

Har IFK diskuterat framtid med dig?

– Vi har haft lite kontakt på slutet. Vi får väl se vad det kan leda till men de tycker jag har gjort det bra här, säger Lindell.