AFK vann med 1–0 i bortamötet mot Grebo inför storpubliken, 365 åskådare, (publikrekord "i modern tid", enligt speakern) på idylliska Grebovallen. När utmärkte domaren Yousef Issa blåste i pipan efter 95 minuter var det emellertid tyst bland hemmapubliken. Glädjevrålen hos gästerna i AFK Linköping hördes desto mer.

– Inte den snyggaste segern den här säsongen, men en av de skönaste. Speciellt efter vår start på höstsäsongen, sa Petter Melkersson och log.

Mohammed Yousef gav gästerna ledningen i inledningen av matchen – och fler mål blev det inte trots en chansrik, intensiv och känsloladdad derbyfajt. Grebo hade det mesta av det bästa i chansväg, men utmärkt försvarsspel och stabile Andreas Wickström i mål såg till att tre poäng hamnade hos AFK. När Robert Damms lösa skott smet tätt utanför stolpen på övertid var det Grebos sista möjlighet att rädda poäng.

– Det funkade bra idag, vi släppte inte till så mycket och lyckades reda ut deras fasta situationer, sa Petter Melkersson.

I Grebo var det av naturliga skäl inte lika muntert.

– Det gör lite ont att förlora en sån här match. Våra första tio minuter var inte bra, vi var för spända och släppte inte loss, sa tränaren Pontus Hydén.