– Från början var vi inte riktigt med. Det var ingen jättefotbollsmatch, men jag tycker vi är närmare både 4-0 och 5-0 än vad de är 3-1. Vi bränner rätt mycket chanser, men det viktiga är att vi skapar, sa VGIF:s tränare Mikael Bjurbäck efter matchen.

Falköping, som slåss för sin överlevnad i division 1, ställdes mot ett hemmalag som i praktiken varken kan dras in i en toppstrid eller bottenstrid. Men VGIF visade god moral och lyckades utan större bekymmer vinna hemma på Kungsvalla. För ovanlighetens skull hade VGIF flyttat in på konstgräsplanen.

– Det en bra match från vår sida. Vi är inte så vana att spela på konstgräs. Planen är lite mindre och det går lite snabbare. Men jag tyckte ändå det gick bra, säger 1–0-skytten Lisa Pålsson.

Artikelbild

Men helt nöjd är hon inte.

– Första tio och sista tjugo skulle jag inte säga att det var någon bra fotboll. Annars tycker jag det var bra.

Pålsson öppnade målskyttet efter 28 minuter på ett för henne ovanligt sätt.

– Ja, mitt första nickmål. Det var skönt. Men vi kunde ha gjort fler mål, vi borde ha gjort fler mål. Istället bjöd vi in dem i matchen och sista kvarten hade väl de mer boll än vad vi hade.

Om sin egen insats säger hon så här:

– Helt okej. Jag använder min fart bra och skapar en del lägen.

De andra målen gjordes av Jonna Andersson och Emelie Ljungberg, men det är två andra spelare som tränare Bjurbäck vill lyfta fram. Alva Nygren, som skapade många chanser i andra halvlek, och backen Selma Cajlakovic.

– Selma är suverän där bak och släpper inte till något alls.