Den 18-årige kreativa talangen Simon Marklund var en av frontfigurerna i ÅFF:s offensiv som skapade oro framför Markus Fröjd i Skövde. Trots farliga målchanser hade man svårt att få igång ett fungerande spel.

– Vi är alldelles för dåliga i första halvlek, vi låter Skövde styra matchen. Vi står för lågt och blir allt för passiva. Vi vet att de är bra på att rulla, men inte så bra, säger Marklund.

Skövde gjorde sitt sitt 1–0 mål efter en vacker friskpark i den sista sparken av första halvlek -– regisserat av Bilos Yonakhir. Trots det sena målet lyckades Åtvidaberg komma in som ett nytt lag i den andra halvleken och radade upp målchanser.

Artikelbild

| Simon Marklund var målfarlig.

– Det är så vi ska spela i båda halvlekarna här på Kopparvallen. Vi måste upp i den nivån hela tiden, då hade vi tagit tre poäng, säger målskytten.

Det dröjde till den 72:a minuten innan kvitteringen kom. Marklund tog sig in från högerkanten och kunde centralt i banan hitta ett skottläge och trycka in 1–1 bakom bortamålvakten.

– Det var skönt att göra mål. Sen ska jag självklart göra fler, men det är sånt som händer, säger han.

ÅFF har inte fått med sig en trepoängare på hela fem matcher. När vi summerar hälften av seriens spelade matcher konstaterar vi att ÅFF endast tagit åtta poäng. Marklund ser dock positivt på framtiden.

– Det är många matcher kvar, men vi vet att vi måste börja ta poäng. Om vi spelar som vi gjorde i andra halvlek så kommer det komma.