Efter degraderingen från superettan och inför omstarten i division 1 vill ÅFF bygga nytt och ta tillbaka välbekanta ansikten till Kopparvallen. Så sent som i förra veckan gjordes klart med Christoffer Karlsson – och här är ett annat namn som finns på önskelistan:

Andreas Johansson.

Under de senaste åren lagkapten i nyblivna division 1-klubben Linköping.

– Jag har fått ett samtal av ÅFF, men mer än så är det inte just nu. Jag vet inte hur stort deras intresse är, säger Andreas Johansson.

Och vad säger du själv?

– Jag kan egentligen inte uttala mig alls om det. Jag tränar med City, trivs jättebra och tanken är att jag ska spela där.

26-åringen, med många säsonger i Åtvidaberg bakom sig, har gjort tre år i Linköping City, vuxit ut till en av nyckelspelarna och är en av dem som nykomlingen ska bygga laget kring. Så är det tänkt. Samtidigt vill alltså ÅFF bygga nytt och locka spelare tillbaka.

– Svårt att säga så mycket om läget just nu. ÅFF har inte många spelare klara och i City är det mest vi Linköpingskillar som håller igång för tillfället. Men det är vi vana vid så här års och jag vet att det kommer att droppa in spelare senare. Så det är jag inte orolig över. Det känns bra, säger Andreas Johansson.

Både Linköping City och Åtvidabergs FF spelar i division 1 till våren – men i olika serier.