IFK Norrköpings täta försäsongsmatchande rullade vidare med en överkörning mot Syrianska, nykomlingar i superettan kommande säsong.

Kalle Holmberg hade roligast av alla och stänkte in fyra mål i 6–0-krossen men spelmässigt glänste Ishaq Abdulrazaq och Pontus Almqvist mest.

Den senare mer vältränad än någonsin.

Artikelbild

| Tre förgrundsfigurer i krossen mot Syrianska. Ishaq Abdulrazaq, Pontus Almqvist och Kalle Holmberg (fyra mål) imponerade. " Jag känner mig snabb, stark och konditionen sitter", säger Almqvist.

– Vi har kört mycket med "Falken" (Marcus Falk Olander). En jättebra försäsong. Kul att det ger resultat. Jag känner mig snabb, stark och konditionen sitter, säger 19-åringen som visat en stigande formkurva under hela vintern.

Det här var tredje U21-matchen i rad som Almqvist nätade i och det syns i allt han företar sig att han är bättre rustad än någonsin före större uppgifter.

19-åringen utmanar, hotar med fart och är svårstoppad.

Signalen till Jens Gustafsson är tydlig.

Artikelbild

Almqvist vill ha speltid.

– Problemet tidigare har varit poäng. Sista fokuset, jag har kommit till lägen men de här tre matcherna har jag gjort poäng i alla. Det gäller att våga avsluta själv, menar forwarden.

Artikelbild

| Ishaq Abdulrazaq.

I ett annat lag med en annan forwardsbesättning hade det legat närmare till hands att få speltid.

I "Peking" ska Almqvist slå ut Christoffer Nyman, Kalle Holmberg, Jordan Larsson och Simon Skrabb.

Artikelbild

– Klart att det är tufft. Man får ta bort det negativa. Jag lär mig mycket av dom, tar tips och känner att jag blir starkare hela tiden. När man får chansen gäller det att vara redo och det kommer jag att vara, fortsätter Almqvist.

Som ser tillbaka med positiva ögon på utåningarna till Norrby och Varberg förra säsongen.

Artikelbild

– Jag utvecklades som person och spelare. Det säger ledarstaben här i IFK med. Nu gäller det fortsätta att ta kliv och aldrig vara nöjd.

Det är inte bestämt vad det blir: IFK eller något annat?

Artikelbild

| Ishaq Abdulrazaq.

– Nej. Vi får se. Jag ska ge 100 här så får vi se,.

Stefan Hellberg ser en ändring i Almqvist sedan han vände tillbaka till IFK.

Artikelbild

– Pontus har varit opålitlig tidigare. Som lagkamrat har du inte vetat vad han ska göra, det är ju bra om inte motståndarna vet, men medspelarna måste veta i 90 procent av fallen. Nu har delarna ramlat på plats. Fysiskt har det hänt något men han förstår även spelet bättre, konstaterar Stefan Hellberg.

IFK:s nyförvärv Kevin Alvarez debuterade i den nya tröjan. Mot ett beskedligt motstånd spelade försvararen klokt utan att ta några risker.