Nu är målet tre turneringar och tre segrar. Boren C ska försvara sina titlar i Kristberg cup och Boren futsal cup, och utökar samtidigt med Södracupen i Mjölby i januari.

– Det är en del duktiga spelare, och en del spelare som lagt av. Vi har i grunden ett ganska lika lag som förra säsongen, men lite har vi förstärkt, säger Boren C:s spelare Josefin Arvidsson.

Boren C tränar regelbundet i Zederslund och har försökt få till träningsmatcher, men det har varit svårt. Grannen Zeros är upptaget av sin division 1-serie i futsal, som Zeros toppar.

Artikelbild

| TRÄNING. Boren C laddar för en ny serie cuper. Stående från vänster: Linn Haglund, Annica Lindén, Venera Rexhi, Josefin Arvidsson, Lisa Pålsson, Julia Överstam. Sittande: Ida Överstam, Madeleine Andersson, Emelie Ljungberg, Felicia Rohlén.

Boren C har ett meriterat lag med utomhusspelare som Felicia Rohlén, Lisa Pålsson, Emelie Ljungberg och Matilda Cassel-Ledin från division 1-spel i Vadstena GIF, trollkonstnären Venera Rexhi som närmast kommer från elitettanspel med Östersund, exallsvenska Emelie Johnsson, Linnéa Brodén som spelat i ettan med Enskede i Stockholm, samt rutinerade Borenspelare som Ida Överstam, Annica Lindén, Josefin Arvidsson och Madeleine Andersson.

Julia Överstam är också med, men bara på sidan. Hon kan inte spela fotboll mer efter fem knäoperationer.

Linn Haglund gör dock comeback den här säsongen efter barnafödande.

Boren C gör frågan också aktuell kring att den lokala damfotbollen står vid ett vägskäl. Boren har ett ungt division 2-lag, Borensberg kämpar på i fyran, och Zeros utvecklar sig vidare för varje år i fyran. Samtidigt vacklar det lokala elitlaget, Vadstena GIF, och kanske måste börja om i lägsta serien nästa år.

Frågan är då om Motala AIF:s eventuella nysatsning på damer behövs.

– Om det finns ett gäng spelare som vill spela i Maif och inte känner att de passar in i de andra klubbarna måste det ju vara bra. Bättre att de spelar än sitter hemma i soffan, tycker Josefin Arvidsson.