– Man ska inte säga att truppen redan är full, det blir den egentligen aldrig, men det ser ändå ganska bra ut, säger en av tre tränare, Marcus Egnell.

Tillsammans med Mikael Lindman och nye tränaren Daniel Andersson, förra säsongen i Tranås damlag, har han nu 25 spelare klara på pappret.

– Det ser bra ut. Men som jag sa, vi tar emot alla som vill spela hos oss så kommer det fler är dörren alltid öppen.

Två nyförvärv från Skeninge har redan blivit klara, Esmeralda Widlöf och Matilda Gunnarsson.

– Båda är offensiva, tekniska och snabba spelare som det ska bli spännande att följa. Esmeralda är bara 16 år och i början av sin karriär medan Matilda är betydligt mer rutinerad med bra egenskaper även i det defensiva spelet där hon är väldigt tuff.

Inför säsongen lämnade också tre spelare laget, för spel i Motala AIF. Men Elin Johansson, Mathilda Ehn och Ebba Stolt beslutade sig ganska snabbt, efter bara en månad, att komma tillbaka till Boren igen.

– Vi är jätteglada för att de ville komma tillbaka och det är absolut inga hard feelings för att de först lämnade. Vi vill ha tjejer som är motiverade att spela i Boren och om det känns rätt för dem att komma tillbaka tar vi givetvis emot dem med öppna armar, säger Marcus Egnell.

Serien är redan lottad och innehåller i år 12 lag. Boren börjar den 14 april borta mot Mjölby FC och spelar sin första hemmamatch den 22 april mot Linghem.

– Det blir en kul serie med fyra Smålandslag och resten från Östergötland.