Efter två knappa förluster mot Örebro och Kalmar FF och en vinst på hemmaplan mot IFK Norrköping, gick det bra även under torsdagens match för Linköping City. Västerås SK, som satsade hårt i norrettan under förra säsongen, kommer kommande säsong spela i superettan. Trots detta stod City upp bra och krigade till sig ett oavgjort resultat på bortaplan, 3–3 (2–1).

– Jag tycker vi gör en bra match, speciellt i defensiven. Det är klart vi inte är 100-procentiga än, men vi växer in i det, sa tränaren Melke Alan efter 3–3 borta mot Västerås.

Efter 28 minuter låg City under med 2–0. Något tränare Alan inte tyckte var rättvist.

– Vi startar helt okej och är faktiskt bättre än de. Vi har två riktigt bra chanser innan de gör 1–0 och efter det tycker jag vi tappar lite energi. Sen gör de ett konstigt 2–0 mål efter en frispark från halva plan som nickas över vår målvakt. Men direkt efter det tar vi tag i taktpinnen, tightar till det och blir mer aggressiva.

En stark avslutning av första halvleken och en bra start på den andra ledde till 2–2. Efter det tog Västerås ledningen med 3–2 innan City kvitterade till 3–3 och fastställde slutresultatet. Matchen hade dock enligt tränaren kunnat slutat med vinst efter att Citys Adam Larsson fått ett riktigt bra läge på slutet.

– Vi hade tre debutanter, Santa Cruz, Wellington Gigante och Brandon Diau som är 198 centimeter lång. Alla gjorde det riktigt bra och jobbade hårt för laget. Sen fick Boris Pantaleev hoppa in i andra halvlek idag igen och även han gjorde det bra, säger Melke Alan.