Den andra säsongen i Eintracht Braunschweig blev en större missräkning än vad någon kunnat tro för den förre IFK-anfallaren Christoffer Nyman, 25.

Laget åkte ur i sista omgången.

Tränaren har fått sparken.

Artikelbild

| Christoffer Nyman.

Minst lika illa var skadan som gjorde att han säkert missade en VM-plats.

Anfallarens frånvaro var säkert en starkt bidragande orsak till att topplaget från i fjol med Bundesliga-ambitioner, floppade stort. Nu får klubben som för ett år sedan kvalade till högsta serien planera för en framtid i tredjedivisionen.

– Det är lätt att gräva ned sig och bara tänka att allt bara är skador och elände. Jag fick ett mess om att jag hade varit på planen 28 av de 34 poäng vi spelade hem den här säsongen. I fjol var det 53 av 66 poäng. Det kanske visar att man gjort något rätt i alla fall, berättar Nyman, dagen efter den svenska VM-uttagningen.

Christoffer Nymans namn kunde ha stått med i bland anfallarna.

Om han varit skadefri.

När en nyopererad Christoffer Nyman stod med keps och långbyxor i värmen och såg IFK Norrköpings träningspass konstaterade han att ingreppet för att få rätsida på en inklämd nerv i magmuskulaturen var ganska enkelt och att nu handlar det mest om att läka och träna.

– Allt gick jättebra, som det ska. Det var två veckor sedan och om ett par veckor till kan jag börja träna igen, säger Nyman som kommer göra det tillsammans med IFK.

Samlingen med klubblaget är några dagar efter att VM i Ryssland sparkat igång.

Men i det nedflyttningskaos som råder hos hans arbetsgivare Eintracht Braunschweig är Nyman försiktig med framtidsplanerna.

– Vi får se hur läget ser ut just nu men det blir semester ett tag. I dagsläget vet jag inte vad som kommer hända. Just nu fokuserar jag mest på rehab så får vi se när säsongen kommer igång igen, säger Nyman med ett år kvar på kontraktet.