Inhoppande tränaren verkade trots allt inte alltför nedstämd efter 1–3-förlusten i toppmötet med Newroz. Det har på olika sätt varit en turbulent vår för Maif och nu är tanken att det ska bli en lugnare och resultatmässigt vassare vår.

Helt klart är i alla fall att tränarduon med ovannämnde Johansson och Pierre Walfridsson, som kom in när Vladan Ladan försvann, nu skrivit kontrakt för resten av säsongen.

– Det är väl jag som har velat lite, men nu kör vi på det här. Det blir bra, sa Johansson.

En poängs differens för Newroz i tabelltoppen kunde ha blivit två pinnars försprång för Maif. I stället: betydligt längre från tätkänning för Motalalaget som dessutom passerades av några lag bakifrån.

Det var 0–0 i paus, men två relativt tidiga hemmamål i andra halvlek gjorde uppförsbacken tung och mer än en sen reducering av Elmer Civgin blev det inte. Den betydde 2–1 – men strax senare kom sedan definitivt avgörande 3–1 för Newroz.

Det innebär att Maif tar sommaruppehåll som femma i den jämna tabellen.

– Den här serien kommer att leva in i det sista, det är jag säker på. Vi är fortfarande i allra högsta grad med. Det är mycket kvar, sa Bosse Johansson.

Han var förstås besviken över förlusten, men tyckte ändå att insatsen i Stockholm var okej. Spel- och chansmässigt var det hyfsat jämnt, men hemmalaget var effektivare och det avgjorde. Efter Civgins mål satsade Maif allt framåt – vilket öppnade för ytor bakåt med snabbt baklängesmål på straff som följd.

För Motalalaget väntar nu ett par veckors ledighet innan träningen inför hösten drar igång igen. Som vi berättade tidigare under lördagen väntar också cupmöte med allsvenska Elfsborg i augusti.

– Det blir som en bonusmatch för oss, sa Johansson.