Den 22 september spelades en match mellan Skeninge IK och FC Orten i Division 5 västra, som Skeninge vann med 5–3. Efter matchen fick ÖFF in en reaktion som antydde att en spelare som stod uppsatt på FC Ortens laguppställning i verkligheten agerade linjedomare i en annan match i Linköping.

FC Orten inkom med en svarsskrivelse med förklaringen att "tryckfelsnisse varit inblandad" och att representanten för klubben i fråga "inte haft koll på alla spelares namn och nummer".

Ärendet har nu behandlats hos ÖFF och beslut har tagits – FC Orten får böter på 10 000 kronor för att inte ha namngivit de spelare som deltog i matchen på laguppställningen.

ÖFF:s motivering lyder: "Tävlingskommitén godkänner ej de bortförklaringar som FC Orten anger utan menar att ledaren som ansvarar för laget har ansvaret att tillse att laguppställningen med sanningen överensstämmer vid varje enskild match och att det vid denna match funnits spelare som spelat i annan persons namn – vilket ej kan accepteras".

Laget har nu två veckor på sig att skicka in en överklagan till ÖFF. Vi har varit i kontakt med en representant från klubben som inte vill uttala sig förrän dialog har förts med styrelsen, tränarna, laget och ÖFF på nytt.