Det levde in i det sista men Jitex knep förstaplatsen och får kvala (möter Borgeby) till elitettan.

För IFK handlar det om att summera, analysera och omgruppera.

– Helt okej med en andraplats men vi hade hoppats på ett snäpp till, medger sportchefen Ingela Andersson som har en del jobb framför sig.

Artikelbild

Vem som ska träna laget är kanske den tyngsta punkten att ta tag i.

Tony Martinsson som tog över efter Anders Gahnström ser ut att stanna vid en temporär lösning.

– Inget är bestämt men "Tonna" har mycket med sitt jobb som akademichef. Vi jobbar för att lösa saker långsiktigt och att sätta ledarstaben. Vi ska göra allt för att behålla truppen. För att nå dit vi vill är en ökad träningsdos och ökad intensitet vägen att gå, säger Ingela Andersson.

LÄS MER: Tränarbomben – han tar över IFK

LÄS MER: Därför tackade Martinsson ja

LÄS MER: IFK-tränaren kliver av

Medveten om att klubbar högre upp har ögonen på spelare i IFK-truppen.

– Vi ska göra allt för att behålla truppen. Vi lockar med att skapa en bra helhet och satsa långsiktigt, fortsätter Andersson.

Provspelare kan komma att dyka upp.

IFK håller i träningen i ytterligare ett par veckor.

– Helst vill vi ha en bas med spelare från Norrköping med omnejd. Då får tjejerna bästa möjliga förutsättningar att hinna orka med och träna mycket.

Just nu har bara IFK en målvakt som de kan räkna med fullt ut, Mimmy Pellny.

Sabina Robertsson drog in i lumpen och körtelfebern som drabbade Ida Lindell innebär ett frågetecken när hon kan återuppta fotbollen.

– Tyvärr. Vi hoppas självklart att Ida kan komma igång men det är lurigt. Hon åker på bakslag. Det har varit perioder när vi bara har haft en målvakt. Det är en viktig fråga för oss, säger Ingela Andersson.

Målet är att gå upp nästa säsong?

– Det jobbar vi mot. Det är en hel del arbete som väntar men föreningen vill det här. När vi tar steget är det viktigt att vi är redo.