– Risken är överhängande när så många spelare har klivit av. Det ser inte alls bra ut med halva A-uppställningen borta. Men vi är ännu inte helt i mål med hur vi ska göra, säger VGIF:s ordförande Lasse Ekström.

VGIF har förlorat ett par ledare och en rad spelare från det gångna årets lag. Bland annat lämnar Lisa Pålsson, Emelie Ljungberg, Irma Cajlakovic, Selma Cajlakovic och Cornelia Davour. Den sistnämnda går hem till Mjölby FC. Flera andra spelare är tveksamma, som exempelvis Lovisa Granman och Felicia Rohlén. Jonna Andersson är på väg till IFK Norrköping.

På flera träningar nyligen har det varit under tio spelare på plats.

– Jag är jätteledsen för att "Corre" slutar. Hon har varit en ryggrad för laget, en ledare, säger Lasse Ekström.

Ingen ny huvudtränare har hittats efter Mikael Bjurbäck. En var på gång, men backade ur. Nu är det inte nära med någon, även om förfrågningar finns ute.

Med det som finns nu så kan inte VGIF ställa upp på division 1-nivån som är tredjeligan i svensk fotboll. Även om laget är inplacerat i en serie.

– Vi har några trådar som vi fortsatt drar i, men det kan bli ett beslut redan nästa vecka. Vi har styrelsemöte på tisdag, berättar Lasse Ekström.

Det diskuteras samverkan med andra föreningar, vilket skulle kunna göra att VGIF med ett kombinerat lag kan spela högre än lägsta serien. Men annars handlar det om att börja om i fyran och då tvingas klubben även att dra B-laget ur trean.

– Jag vill inte säga riktigt vad vi har på gång. Men vi vill gärna behålla den ledargrupp vi har i damverksamheten. Där finns det väldigt mycket kompetens att ta tillvara, säger Lasse Ekström.

– Det ser ändå väldigt bra ut på herrsidan och med ungdomsverksamheten. Vi får satsa på det och kanske bygga något helt nytt på damsidan, fortsätter VGIF-ordföranden.