Efter tre säsonger i Nyköpings Bis väljer den Skänninge-födde 24-åringen att återvända till Norrköping. Han har skrivit på för Assyriska, nykomling i "tvåan".

Edvard Setterberg har tränat med klubben ett tag, spelat ett par träningsmatcher, och nu är han också klar för spel där 2019.

– Det är aldrig enkelt när man ska välja klubb, men jag har fått en bra bild av Assyriska. Det blev en bra helhetslösning här med jobb och spel på hög nivå, säger han på en presskonferens i klubblokalen.

Artikelbild

| Edvard Setterberg och Johan Roxström.

Han spelade i IFK som ung, var med och tränade med A-laget men fick aldrig riktigt chansen där.

– Det var såklart lärorikt att träna på en väldigt hög nivå, det satte grunden på min fotboll och det tog mig vidare, det var därför jag flyttade till Nyköping när jag inte tog plats i IFK.

Du siktar mot den nivån igen?

– Självklart, även om det är ett steg ner divisionsmässigt tror jag att vi kan ta klubben vidare här och jag vill hjälpa till och lyfta Assyriska.

Artikelbild

| Edvard Setterberg och Johan Roxström.

Vad har du utvecklat i Nyköping?

– Jag har fått mycket erfarenhet, division 1 är en av de tuffaste serierna med lite betalt och lika mycket träning som i superettan. Man har lärt sig seriositeten, att hålla en jämn nivå, svarar Setterberg som beskriver sig som en allround-målvakt.

Han har hållit koll på Norrköpingsfotbollen sedan han lämnade. Såväl IFK, Sylvia, Sleipner, Smedby som Assyriska.

Vad har du fått för intryck av din nya klubb?

– Jag tycker vi har mycket fotbollskvalité. Sedan gäller det att svetsa samman alla och dra åt samma håll. Högstanivån är ungefär samma som division 1, det som skiljer är att vi måste få bort dalarna. Det är utmaningen, att höja lägstanivån.

Spelande tränaren Johan Roxström säger så här om nyförvärvet:

– Vi har bra målvakter men nu får vi in bra kvalité. Han har erfarenheten från både division 1 och IFK. Vi jobbar mycket med karaktärsspelare, han har kommit in bra i gruppen redan nu och visat att han vill hjälpa oss att utvecklas, både på och utanför planen.